Tommi Kärkkäinen

Valokuvaaja Lappeenranta

360 Virtual Tour

Päästä asiakkaasi tutustumaan yrityksesi tiloihin virtuaalisesti! Toteutan virtuaalikierrokset nopeasti ja edullisesti: kuvaan 360 asteen panoraamakuvat ja koostan niistä valmiin esittelypaketin, jonka voit helposti lisätä www-sivuillesi!

Esimerkki: Kesämäen Leipomo

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä ominaisuuksia virtuaaliesittelyssä on?

Virtuaaliesittely koostuu yhdestä tai useammasta 360 asteen panoraamakuvasta, joissa käyttäjä voi katsella ympärilleen. Panoraamat linkitetään toisiinsa niin että käyttäjä voi liikkua virtuaalisesti paikasta toiseen. Lisäksi panoraamakuviin voidaan lisätä seuraavia toimintoja:

 • Infolinkit: Kuvaan lisätään hotspot jota klikkaamalla käyttäjä saa nähtävilleen kuvan, infolaatikon tms. sisällön. Linkki voi myös johtaa kokonaan toiselle verkkosivulle, pois virtuaaliesittelystä.
 • Kuvan tai videon upottaminen: Näkymään voidaan lisätä still-kuvia tai videota. Jos panoraamakuvassa on esimerkiksi televisio tai muu näyttöruutu, siihen voidaan laittaa pyörimään haluttu video. Kuvan tai videon klikkaaminen voi toimia kuten infolinkkikin.
 • Verkkosivun upottaminen: Näkymään voidaan lisätä kokonainen verkkosivu. Esimerkiksi ravintola voi tehdä sivun, jolla on jatkuvasti ajan tasalla pidettävä ruokalista. Kun sivu upotetaan virtuaaliesittelyyn, esittelyn katselija näkee ajantasaisen ruokalistan!
 • Pikalinkit: Jos esiteltävä kohde on suuri ja monimutkainen, voidaan esittelyyn lisätä esimerkiksi pohjapiirros, joka toimii oikoreittinä eri paikkoihin siirtymisessä. Esittelyyn voidaan myös toteuttaa valikko, josta esimerkiksi ostoskeskuksen esittelyssä käyttäjä voi valita haluamansa liikkeen ja siirtyä suoraan sen kohdalle.
 • Ja paljon muuta: Täydellistä ominaisuuslistaa on mahdotonta koostaa tähän – jos keksit jonkin idean esittelyysi, jota tässä ei ole mainittu, sen toteuttaminen voi hyvinkin olla mahdollista. Ota yhteyttä niin tehdään ideasta todellisuutta!

Millä laitteilla ja selaimilla esittely toimii?

Esittely on toteutettu HTML5-tekniikalla ja se toimii useimmissa nykyaikaisissa selaimissa, myös mobiililaitteilla. Joissakin toiminnoissa on selainkohtaisia rajoitteita: näkymään upotettu verkkosivu ei näy iOS-laitteilla Safari-selaimessa. Esittelystä voidaan tehdä asiakkaan niin halutessa myös rinnakkainen Flash-tekniikkaa hyödyntävä versio vanhempia selaimia varten.

Kuinka kauan esittelyn tekemisessä kestää?

Panoraamakuvien ottaminen käy melko nopeasti. Pienen, kymmenen panoraaman esittelysetin kuvaamiseen menee noin puoli tuntia. Kuvaaminen ei siis aiheuta suurta häiriötä tilojen normaalille käytölle. Varsinainen esittelyn koostaminen vie kuitenkin hieman aikaa. Pienet esittelyt valmistuvat yleensä parin päivän aikana.

Miten asennan esittelyn yritykseni sivuille?

Esittely toimitetaan pakattuna tiedostona, joka sisältää esittelyn tarvitsemat tiedostot. Asennus tapahtuu lataamalla ja purkamalla paketti palvelimelle niin, että tiedostot ovat näkyvissä Internetiin. Paketti sisältää sivun, jossa itse esittely pyörii. Esittely voidaan upottaa toiselle www-sivulle yksinkertaisen koodinpätkän avulla – ohjeet toimitetaan esittelytiedostojen mukana. Upotus edellyttää, että pääset muokkaamaan sivusi HTML-koodia, mikä on useimmissa sisällönhallintajärjestelmissä mahdollista. Jos pystyt upottamaan Youtube-videon, pystyt upottamaan myös virtuaaliesittelyn!

Jos www-sivusi sijaitsevat palvelussa, johon et voi ladata omia tiedostoja, sinun täytyy hankkia jostain palvelintilaa tähän tarkoitukseen. Tarjolla on sekä ilmaisia että maksullisia palveluntarjoajia. Voin myös pitää esittelyä saatavilla puolestasi niin että pystyt upottamaan esittelyn helposti omalle sivullesi – ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Hinnasto

Pienten esittelyjen osalta hinta määräytyy oheisen hinnaston mukaan. Suuret ja monimutkaiset esittelyt voivat vaatia lisäominaisuuksia – tällöin hinta selviää pyytämällä tarjouksen.

Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %, ellei muuta mainita.

 • Aloitusmaksu 195 € veloitetaan aina uudesta virtuaaliesittelyprojektista. Taksa sisältää 10 kpl 360 asteen panoraamakuvia ja niiden väliset linkitykset. Jos et tarvitse muuta, et maksa muuta!
 • Viisi lisäpanoraamaa 69 €, sisältää panoraamojen kuvaamisen ja linkittämisen esittelyyn
 • Asiakkaan toimittaman aineiston sisällyttäminen 49 € / 5 kpl. Aineisto tarkoittaa tässä asiakkaan toimittamia kuvia, videoita ja www-linkkejä, jotka sisällytetään virtuaaliesittelyyn joko upotuksina niin että ne näkyvät panoraamakuvassa itsessään, tai infolinkkeinä jotka avaavat aineiston esittelyn päälle tai uutena sivuna selaimessa.
 • Esittelyyn upotettavien kuvien ja videoiden kuvaaminen 80 € / alkava tunti. Hinta sisältää kuvauksessa syntyvän aineiston upottamisen esittelyyn.
 • Kuvankäsittelytyö 40 € / alkava tunti.
 • Muutostyöt: Jos jo olemassa olevaan esittelyyn halutaan tehdä muutoksia, perusveloitus on 29 €. Varsinaiset muutokset (uusien panoraamojen kuvaaminen, lisääminen, linkittäminen, aineiston sisällyttäminen tai muuttaminen) veloitetaan kuten uudessakin virtuaaliesittelyssä.
 • Matkakulut: Ei matkakuluja Lappeenrannan taajama-alueella. Muut alueet: katso hinnasto

Pyydä tarjous!

Kenelle tarjous osoitetaan?
Tätä osoitetta käytetään laskutusosoitteena
Tarjous toimitetaan sähköpostitse, joten varmista että annat toimivan sähköpostiosoitteen.
Verkkolasku on saatavilla vain niille yritysasiakkaille, joilla on verkkolaskutussopimus.
Voit kertoa tässä, onko kyseessä esimerkiksi myymälä, messukeskus tms. tila. Kerro myös tilan koko.
Tieto kuvauspaikasta tarvitaan matkakulujen arviointia varten. Ilmoita osoite, jos se on tiedossa. Kerrothan myös, milloin toivot kuvauksen tapahtuvan.
Esim. "arki-iltapäivät ja viikonloput"

Tietoa lomakkeella kerättyjen henkilötietojen käsittelystä tietosuojasivulla.