Tommi Kärkkäinen

Valokuvaaja Lappeenranta

Kiipeilyä, kuppiloita ja esiintyviä taiteilijoita

Kuvauskeikat

”Ehtisitkö kuvaamaan lauantaina?” kysyi asiakas. Ja satuinhan minä ehtimään. Onneksi, sillä tällä kertaa oli varsin monipuolinen keikka kyseessä. Art@bars-tapahtuma tarjosi monipuolisesti kuvauskohteita.

Ensimmäinen etappi oli Lappeen Marian kirkko, josta oli viritetty kävelyä varten liina Marian aukion yli Osuuspankin talon katolle. Ennakkotieto oli, että kuvaamista varten olisi mahdollista päästä kirkon torniin, josta liinalla kävelijän saisi kuvattua mielenkiintoisemmasta kuvakulmasta kuin maan tasalta. Ja sehän sopi minulle – kyllähän hyvät kuvat ovat sen arvoiset, että viitsii kiivetä muutamat portaat.

Paikan päällä selvisi, etteivät portaat varsinaisesti olleet portaat kuin ensimmäisen kerroksen verran. Siitä eteenpäin matka jatkui erilaisilla tikkailla, jotka vaihtelivat jyrkkyyden, leveyden, askelmavälin ja kaikkien muidenkin ominaisuuksien puolesta valtavasti. Ihan tällainen urheilu-urakka ei ollut liikkeelle keikalle lähtiessä mielessä, mutta ken leikkiin lähtee ja niin edelleen.

Näkymä huipulta oli aivan upea. Tornista näkee mukavasti Satamaan ja sitäkin pidemmälle Saimaalle. Tosin täytyy myöntää että jos ikkunasta katsoi vähänkin suoremmin alaspäin, alkoi korkean paikan kammo jo hieman ilmoitella itsestään.

Minä en tuohon hommaan lähtisi. Mutta onneksi on muita huimapäitä.

Alas kiipeäminen tuntui sujuvan mukavammin kuin matka ylöspäin. Maan kamaralle päästyä seuraava etappi oli kulttuuritila Nuijamies, jossa bingoa emännöi Mimmi Makunen. Tila oli aivan täynnä yleisöä ja tunnelma oli katossa.

Bingoemäntä Makunen ja bingopallo.

Nuijamiehestä matka jatkui kadulle, josta löytyi mm. muutamia mahdollisuuksia pikapotretteihin ja erittäin tunnelmalliseksi valaistu Wolkoffin sisäpiha.

Oscar kierteli tekemässä ihmisille temppuja. Korttien pyörittelyä on selvästi harjoiteltu ennenkin!
Wolkoffin sisäpihalle meneminen tuntui melkein kuin olisi astunut toiseen maailmaan

Lopulta matka taittui takaisin Marian aukiolle, jonka Antell-kahvilassa oli alkamassa Lappeenranta Burleskin esitys, viimeinen kuvauskohde listallani. Enpä ollut aiemmin burleskiesitystä nähnyt, saati kuvannut. Kahvilayleisöllekin esitys näytti maistuvan.

Nämä leidit tarjosivat yleisölleen muistettavan esityksen Antell-kahvilassa

Lopulta ilta tuli osaltani päätökseen, ja oli aika pakata kalusto ja suunnistaa kotiin. Harvoin on näin monenkirjavaa kuvauskeikkaa, jossa ensin tulee hiki kiivetessä, ja sen jälkeen kuvattavaksi tulee toinen toistaan värikkäämpää persoonaa. Hyvä näin!