Tommi Kärkkäinen

Valokuvaaja Lappeenranta

1/

Päivä nelijalkaisten seurassa

Kuvauskeikat

Tällä kertaa kävin kuvaamassa muotokuvia koirista. Ilmoitin Saimaan SnaPit ry:lle että olisin halukas tulemaan heidän kesätapahtumaansa valokuvaajaksi. Perustin studion tapahtumapaikalle ja kävijät saivat käydä kuvauttamassa koiriaan.

Tapahtumajärjestäjänä toimineelle yhdistykselle kuvaus ei maksanut mitään, vaan koiriaan kuvauttavat ihmiset maksoivat kuvaukset. Järjestäjä sai tästä toki yhden ohjelmanumeron lisää, millä houkutella kävijöitä paikalle. Kätevä systeemi, jota kannattaa käyttää yhdessä jos toisessakin tapahtumassa.

Mutta voi veljet, miten mukavaa koirien kuvaaminen taas kerran oli. Persoonallisia ja ilmeikkäitä olentoja, jotka eivät oikeastaan koskaan näyttele mitään vaan näyttävät aina itsensä. Kuvauksen aikana ohjaamisessa on toki hieman ohjauksellisia haasteita, kun koirat eivät toki ihan täydellisesti puhuttua suomea ymmärrä. Joka kerta koiria kuvatessa jaksaa kuitenkin hämmästyä, miten tarkasti niiden omistajat osaavat lemmikkejään ohjata. Lemmikkien kanssa kuvaaminen on todellista kuvaajan ja asiakkaan yhteispeliä.

Hieman oli haastetta senkin kanssa, miten kohtuullisen pienessä kuvaamiseen varatussa tilassa saadaan kuvattua useampi koira samaan aikaan, mutta sekin saatiin onnistumaan melkoisen mukavasti.

Vauhdikkaammatkin vouhottajat saatiin lopulta aina asettumaan nätisti kameran eteen ainakin sen verran, että heistä sai napattua edustavan kuvan.

Kärsivällisimmän kuvattavan palkinto menee kuitenkin allaolevalle leidille. Alkuun näytti että vauhtia ja virtaa riittää, ja että kuvaajalta ja ohjaajalta tarvitaan melkoisen paljon pitkämielisyyttä, mutta mitä vielä. Heti kun koira nostettiin kuvauspöydälle, se vain istahti alas ja ryhtyi antamaan varsin ilmeikkäitä poseerauksia. Ja malttoi vielä olla koko kuvauksen ajan paikallaan.

Kaiken kaikkiaan mukava päivä, ja kuvatkin tuntuivat olevan asiakkaiden mieleen.