Tommi Kärkkäinen

Valokuvaaja Lappeenranta

Portfolion täysuudistus

Kuvaajan arki
Pohdinnat

Nyt minä sen lopulta tein: uudistin portfolioni. Ei vanhakaan vielä niin vanha ollut että ihan kauheasti olisi tarvinnut hävetä, mutta olisi tämä homma pitänyt hoitaa jo vähän aiemmin alta pois. Lupasin nimittäin itselleni että olisin tehnyt tämän tammikuussa – ja silloin oli kyse vuoden 2019 tammikuusta.

Urakka on aivan massiivinen siksi, että heti sen ensimmäinen työvaihe on käytännössä koko oman tuotannon läpi käyminen. Kun kuvaa paljon, löytyy yllättäen aika paljon kuvia. Onneksi kuvat on nykypäivänä helppo järjestellä ja löytää. En edes halua tietää, miten filmikuvaajat ovat homman aikoinaan joutuneet tekemään. Nyt ei tarvinnut kuin löytää ehdottomat suosikit ja laittaa ne Lightroomissa omaan kokoelmaansa.

Kokoelmaan päätyi lähes 80 kuvaa ehdokkaiksi portfolioon. Se on aivan liian paljon ainakin yhdeksi kuvaköntäksi. Päädyin tällä kertaa jakamaan portfolion selkeisiin kategorioihin: yhteen kasvokuvat, toiseen muut ihmisiä ja tapahtumia esittävät kuvat, kolmanteen tuote- ja muut esinekuvat, ja neljänteen eläinkuvia.

Viimeisenä vaiheena piti vielä keksiä kuville järkevä järjestys. Sittenpä homma olikin valmis. Tämä teksti ei ollenkaan riitä kuvastamaan, miten paljon koko urakkaan meni aikaa, klikkauksia ja väsyneitä huokauksia. Mutta nyt se on tehty, eikä portfolioon tarvitse kajota ainakaan ennen ensi kertaa.