Tommi Kärkkäinen

Valokuvaaja Lappeenranta

Skannauspalvelut

Digitoin filmillä olevat kuvat edullisesti! Pystyn skannaamaan mustavalkofilmit, värinegatiivit kuin diafilmitkin. Kuluttajakäytössä yleisesti käytössä olleen kinofilmin lisäksi pystyn skannaamaan myös isommat filmikoot. 35mm diakuvat voidaan skannata kehyksissään.

Näin tilaat skannauspalvelun:

 1. Kerää kokoon skannattava materiaali ja laske, kuinka monta liuskaa tai kuvaa sinulla on kutakin filmikokoa ja filmityyppiä (mustavalko-, värinegatiivi- ja diafilmit). Mittaa filmiliuskojen pituudet. Jos et tunnista, millaisesta filmistä tai filmikoosta on kyse, ei hätää! Voit ottaa yhteyttä ja kysyä apua.
 2. Valitse skannausresoluutio (kts. alempaa tältä sivulta). Nyrkkisääntönä edullisin 1300 dpi skannausresoluutio riittää 10x15cm paperikuvien teettämiseen kinofilmistä.
 3. Täytä lomake ja kerro mitä materiaalia sinulla on, kuinka paljon, ja millä resoluutiolla haluat skannauksen. Saat vastauksena tarjouksen ja osoitteen, johon voit toimittaa skannattavan materiaalin.
 4. Tulosta saamasi tarjouslomake (tai kirjoita vastaavat tiedot, vähintään skannattavan materiaalin palautusosoite ja tarjouksen päiväys ja numero paperille) ja liitä lappu skannattavan materiaalin mukaan, kun postitat sen.
 5. Materiaali skannataan sen saavuttua, ja skannauksen jälkeen se palautetaan sinulle postitse seurantanumerolla varustettuna lähetyksenä. Tässä vaiheessa sinulle toimitetaan myös lasku skannauspalvelusta valintasi mukaan joko sähköpostitse tai kirjeitse (kirjelaskutuslisä 3€).
 6. Kun lasku on kokonaan maksettu, saat latauslinkin kuvaustiedostoihin. Lataathan kuvat 30 päivän sisällä itsellesi – sen jälkeen linkki lakkaa toimimasta. Jos haluat kuvat latauslinkin sijaan USB-tikulla, mainitsethan siitä tarjousta pyytäessäsi.

Hinnasto

Skannaushinnat perustuvat skannauseriin (ts. samanaikaisesti skannattavissa oleva määrä). Yhdessä tilauksessa voi olla monta skannauserää. Skannattavan materiaalin palautuksesta aiheutuvat kulut lisätään hintaan. Hinnat sisältävät arvonlisäveron (24%).

Skannausresoluutio Yhden skannauserän hinta €
1300 dpi 8,50
2600 dpi 11,50
4800 dpi 23,00

Minimiveloitus 17,00 €. Jos tilaussumma on pienempi, erotus veloitetaan pienlaskutuslisänä. Hinnat voimassa mustavalkofilmeille ja värifilmien 24-bittiselle skannaukselle – värikuvien 48-bittinen skannaus (esim. kuvankäsittelyä varten) +50%. Jos haluat skannauksen muulla kuin yllä mainitulla resoluutiolla, pyydä tarjous!

Yksi skannauserä sisältää:
 • 35mm kinofilmi: Enintään 4 kpl max. 226mm pituisia liuskoja (kuusi kuvaa per liuska)
 • 35mm kinofilmi diakehyksessä: Enintään 12 kuvaa
 • 120/220-filmi (keskiformaatin 6cm rullafilmi): Enintään 2 kpl max. 200mm liuskoja (kuvien määrä riippuu formaatista)
 • 4×5 tuuman laakafilmi: Enintään 2 filmiä
 • Kaikkien samassa erässä skannattavien filmien pitää olla samanlaisia, eli mustavalkonegat, värinegat ja väridiat pitää skannata omissa erissään

Muut filmikoot ja paperikuvien skannaukset -> pyydä tarjous!

Kysy myös kuvankäsittelypalveluista (tilataan erikseen), esim. värien korjaus tai naarmujen poisto.

Millä resoluutiolla kannattaa skannata?

Skannausresoluutio vaikuttaa kuvatiedoston kokoon pikseleinä. Haluttu pikselimäärä puolestaan valitaan sen perusteella, miten kuvatiedostoja aiotaan käyttää. Alla on laskettu arvioidut megapikselimäärät eri filmikokoihin:

Skannausresoluutio 35mm 6x6cm 4×5”
1300 dpi 2,4 MP 9,4 MP 33 MP
2600 dpi 8,2 MP 37 MP 135 MP
4800 dpi 33 MP 128 MP 460 MP

35mm filmistä (joka siis on se ”normaali” kotikameroissa käytetty filmikoko) saa tehtyä esimerkiksi seuraavankokoisia paperitulosteita eri skannausresoluutioilla.

Skannausresoluutio Megapikseleitä (arvio) Sopiva printtikoko esim.
1300 dpi 2,4 MP 10×15 cm
2600 dpi 8,2 MP 20×30 cm
4800 dpi 33 MP

1300 dpi skannatut kuvat ovat myös sopivan kokoisia esim. somessa käytettäväksi, mutta toki isompiakin voi netissä julkaista. Jos kuvia tarvitsee käsitellä, kannattaa skannausresoluutiota yleisesti ottaen nostaa.

Tilaa skannauspalvelu

Kenelle tarjous osoitetaan?
Tätä osoitetta käytetään laskutusosoitteena
Tarjous toimitetaan sähköpostitse, joten varmista että annat toimivan sähköpostiosoitteen.
Yleisin kotitalouksissa käytetty filmikoko on 35mm kinofilmi. Jos et tunnista filmikokoa, valitse "tuntematon koko". Otan yhteyttä niin voimme yrittää selvittää, mistä filmistä on kyse.
Esim: "10 kpl kuuden kuvan kinofilmiliuskoja, värinegatiivi; 10 kehystettyä väridiakuvaa diakehyksessä". Voit ilmoittaa määrän myös skannauserinä.
Jos kaikkia tilauksen skannauseriä ei skannata samalla resoluutiolla, ilmoita siitä lisätiedoissa. Toimittaessasi skannattavaa materiaalia merkitsethän selvästi, millä resoluutiolla mikäkin filmi on tarkoitus skannata.
Esim. "arki-iltapäivät ja viikonloput"

Tietoa lomakkeella kerättyjen tietojen käsittelystä tietosuojasivulla.